pistolen paultje - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van hanneke brakel - WaarBenJij.nu pistolen paultje - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van hanneke brakel - WaarBenJij.nu

pistolen paultje

Door: Hanneke

Blijf op de hoogte en volg hanneke

06 Oktober 2012 | Suriname, Paramaribo

Glenn heeft altijd een tasje bij, zo'n homobuideltje maar gelukkig draagt hij hem niet om zijn middel. Hij is altijd waakzaam dus de keren dat hij mij naar mijn huis begeleidt is het vooral om te kijken of er niet ergens iemand zich heeft verscholen. Na al die stoere praat van de afgelopen dagen was ik zelf ook waakzaam geworden, maar dan op een andere manier:-)
Een van de dagen dat we samen op pad waren geweest liet hij mij de inhoud van zijn buideltje zien. Zie daar een halfautomaat, niet geladen. Het patroon had hij er los bij. Niet dat ik daar nou zo van schrik of denk dadelijk duwt hij dat ding onder mijn neus en sommeert mij maar eens voor hem te gaan liggen, nee ik wilde weten of hij ook daadwerkelijk kon schieten en dus ook op les zat. Ja dus, hij kan met het wapen omgaan wat eignelijk meer een geruststelling is want met zwaaien en geen kennis van zaken lijkt het me toch iets te link. De buurman en de overbuurman zitten allemaal op les. Zij hebben allen studenten in huis en daar de criminaliteit hoog is, beschermen zij hun grond ook op deze wijze. Trouwens Surinaamse mannen scheppen graag op maar als het puntje bij het paaltje komt...... dan moet de vrouw het initiatief nemen. In versieren, in de sex, het huishouden. Dus als je ze uitnodigt weet dan wel dat "ze"denken dat je maar één ding wil. Praten natuurlijk!

Vanmiddag gaan we met de familie Uiterloo naar een rijke nichtdie aan de Suriname rivier woont en morgen gaan we een dag naar de watervallen.